Sunday, July 9, 2017

Pusat Pemasaran Islah Bantu Urusan Dengan JPJ & Puspakom

Anda tinggal di Kulim? Ada urusan dengan JPJ dan Puspakom? Sila dapatkat khidmat dengan Pusat Pemasaran Islah! Berpejabat di Bangunan Persatuan Pesara Kerajaan Cawangan Kulim berhadapan dengan Pejabat Kebajikan Daerah Kulim.
Pengasas Syarikat Pusat Pemasaran Islah
Md. Rashid

Pusat Pemasaran Islah menyediakan perkhidmatan membaharui  Insuran Kenderaan, membaharui cukai jalan kenderaan  dan membaharui lesen memandu malah apa saja urusan yang berkiatan dengan JPJ dan Puspakom.

Menurut pegasas Pusat Pemasaran Islah, Md. Rashid Abd. Hamid, 58,  beliau mula menjalankan usaha ini sekitar tahun 1999 selepas diberhentikan kerja dibawah VSS oleh bank BMF. Bermula hanya  berjumpa kawan-kawan dan kini sudah mempunyai pejabat kecil untuk menjalankan usaha ini. Beliau dibantu oleh anak lelakinya dalam usaha menjalankan perniagaan ini.

Pusat Pemasaran Islah juga memberikan khidmat  membaharui roadtax  kenderaan tanpa perlu menggunakan geran kenderaan melalui sistem myeg.
Pejabat Md. Rashid
di Bangunan Persatuan Pesara Kerajaan Cawangan Kulim

Di samping menjalankan urusan insuran dan yang berkiatan dengan JPJ dan Puspakom Md. Rashid juga dilantik oleh Pejabat Zakat Daerah Kulim untuk menjadi Amil dan membolehkan beliau membuat kutipan zakat daripada masyarakat Islam di daerah ini.

“Pelbagai jenis zakat seperti zakat simpanan,  zakat emas, zakat pendapatan malah zakat fitrah setahun sekali boleh dibayar kepada saya”
Md. Rashid sedang melayan pelanggan


“Sebarang urusan baik pembayaran zakat mahupun  membaharui insuran kenderaan dan lain-lain   urusan dengan JPJ dan Puspakom boleh datang ke pejabat saya di Bangunan Pesara Kerajaan Cawangan Kulim berdepan dengan Pejabat Kebajikan Daerah Kulim atau telefon saya 019-4120 835. Insya Allah saya akan memberikan khidmat yang terbaik” ujarnya kepada PORTAL KULIM.

KLIK UNTUK TONTON VEDIO
No comments:

Post a Comment